Dette vil både effektivisere driften og sørge for at Nokas til enhver tid vet hvor alle bilene deres befinner seg.

Dekker myndighetenes krav

Kjell Haffalden forteller at det er to hovedgrunner til avtalen med ABAX.

– Det første er å dekke kravene myndighetene stiller til elektronisk kjørebok, og det andre er å gjøre bilflåten mer effektiv, forklarer Haffalden.

Positivt med regionalt samarbeid

– Vi ble overbevist av ABAX gjennom den åpne og gode prosessen de kjørte. Samtidig er det svært positivt for regionen å se to store og internasjonale aktører finne partnere lokalt, forteller Kjell Haffalden, innkjøpsdirektør i Nokas. Nokas og ABAX har hovedkontor i henholdsvis Tønsberg og Larvik.

Bjørn Erik Helgeland, COO i ABAX, er helt enig med Haffalden i at lokalt samarbeid er en av nøklene til videre sunn vekst for regionale bedrifter:

– For næringslivet i regionen er det avgjørende at vi samarbeider. Det sikrer fortsatt vekst som igjen sikrer arbeidsplasser og skatteinntekter til kommunene. Jo sterkere vekst i vår region, jo mer attraktive blir vi for andre aktører og som arbeidsgivere, sier Helgeland.

Datafangst vil sørge for effektivisering

Nokas har opplevd en betydelig vekst de siste årene. Selskapet har rundt 10.000 ansatte og 1200 kjøretøy. Som ledende sikkerhetsleverandør er Nokas opptatt av effektiv drift og kostnadskontroll.

Datafangsten fra ABAX vil sørge for god kontroll på kostnader ved bilflåten i form av mer effektiv bruk og redusert drivstoffbruk på opptil 20 %. Systemet vil også sørge for tidsbesparing blant de ansatte ettersom alt av turer blir registrert automatisk. I tillegg tilfredsstiller ABAX skattemyndighetenes krav til elektronisk kjørebok i alle Skandinaviske land.

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Nokas helt siden 2010, så det er svært hyggelig at vi nå kan signere en rammeavtale som fra nyttår omfatter hele deres bilflåte, sier Thomas Kvifte, salgsdirektør i ABAX Group.

– Vår jobb blir å hjelpe Nokas med ytterligere effektivisering av sin bilflåte, forteller Thomas Kvifte.